"BANATU-I FRUNTEA"

Search

04.07.2011

Concert Andreea Balan la Timisoara

Andreea Balan va sustine vineri 8 iulie un concert la Timisoara in Club Pantheon. Cu siguranta veti putea asculta cel mai recent single lansat de Andreea : Like A bunny.
In mod sigur nu va lipsi piesa care s-a bucurat anul trecut de un mare succes, si care a beneficiat si de un videoclip adecvat, Trippin’ . Andreea Balan sau cantareata-dansatoare este bine-cunoscuta pentru showurile interesante in care imbina muzica si dansul deopotriva.
Andreea va prezenta Dancing Show, show conceput ca un spectacol de revista in care se canta cele mai tari hituri ale artistei si se prezinta diferite stiluri de dans: charleston, tango, calusarii, salsa, flamenco, arabesc, tiganesc, balet, country - diferite culturi ale lumii infatisate prin 15 schimbari de costume.(sursa : urban.ro)


21.06.2011

Unei foste regine a frumusetii i se interzice accesul intr-un club din Timisoara pentru ca este in scaun cu rotile

Situaţie fără precedent la Timişoara. O tânără de 33 de ani, imobilizată într-un scaun cu rotile, nu a fost lăsată să intre în Clubul Heaven pe motiv că ar crea disconfort clienţilor aflaţi în local. Lavinia Rausch este fostă Miss World University Timişoara, dar şi una dintre tinerele care s-au clasat pe podiumul concursului de frumuseţe Miss Vest din 1998.


Lavinia Rausch a rămas ţintuită într-un scaun cu rotile în 2003, în urma unui accident de maşină. Şi-a fracturat atunci coloana și nu va mai putea merge niciodată. În 2008 a plecat în Germania, pentru tratament la o clinică de specialitate, iar acolo l-a cunoscut pe actualul ei soţ, Ralph Rausch. Săptămâna trecută, tânăra şi soţul ei au venit în România pentru a-şi vizita rudele de aici. O prietenă de-a Laviniei a fost cea care i-a invitat pe cei doi în oraş şi, pentru că era sâmbătă, a ales Clubul Heaven. Ajunşi la poarta discotecii tinerii s-au lovit însă de refuzul angajaţilor de a le permite accesul în incintă.
“Bodyguardul s-a uitat la mine, m-a scanat parcă. S-a adresat apoi soţului meu, care mă ajută să mă deplasez. I-a spus că el şi prietena mea pot intra, dar eu nu am ce căuta acolo pentru că sunt în scaun cu rotile. Degeaba le-am explicat celor de la intrare că nu este normal ceea ce fac. Nu am dungă roşie în buletin, nu trag lumea de păr şi nici nu fac scandal. Voiam doar să văd clubul, să beau un suc. M-a deranjat atitudinea lor faţă de mine”, spune Lavinia Rausch.
Motivul pentru care tânăra a fost ţinută la poartă, spun reprezentanţii clubului, este… disconfortul pe care l-ar fi creat celorlalți clienți.
“Nu suntem instituţie publică sau de stat să fim obligaţi să lucrăm cu astfel de persoane. Clubul nu este amenajat pentru cei cu astfel de deficienţe şi ar fi reprezentat un disconfort atât pentru ea cât şi pentru persoanele care au venit la noi să se distreze şi ar fi văzut-o în scaunul cu rotile. Era foarte aglomerat în momentul în care au încercat să intre, culoarele sunt foarte înguste”, spune Liviu Ciubota, şeful de sală al Clubului Heaven din Timișoara.
Şi pentru a demonstra că situaţia nu a fost o întâmplare, Lavinia şi Ralph Rausch au decis să se întoarcă într-o altă zi la club, însoţiţi de reporterii www.tion.ro, în momentul în care în local nu se aflau foarte mulţi clienţi.
“V-am spus şi sâmbătă care-i situaţia. Nu puteţi intra aşa aici”. Aceasta a fost replica pe care i-au dat-o cei de la intrarea in club tinerei.
Situaţia este catalogată ca fiind fără precedent de către reprezentanţii asociaţilor de profil care apără drepturile persoanelor cu handicap locomotor.
“Mi se pare ciudat pentru că aud pentru prima dată despre astfel de probleme. Îmi pare rău că oamenii aflaţi în această situaţie nu vin să ne spună tot timpul despre astfel de cazuri. Este vorba clar de discriminare şi se poate acţiona legal ca atare. Ar trebui să le interzică intrarea şi urâţilor in club spre exemplu. Este şi ăsta un handicap”, spune Emil Gama, vicepreşedintele Asociaţiei Persoanelor cu Handicap Locomotor
.(Sursa: tion.ro)

20.06.2011

Concert Fly Project

Vineri,24 Iunie ora,23:00 in Pantheon Club vom avea placerea de ai putea vedea si asculta pe baietii de la Fly Project.
                   Abea astept!!!

19.06.2011

                                                              Lebada neagra

17.06.2011

Centura Bucureşti va purta numele lui Dan Capatos

Primarul Sorin Oprescu intenționează să modernizeze șoseaua de centură a Capitalei, ocazie cu care va opera și o schimbare de nume. După ce a analizat mai multe opțiuni prezentate de consilierii săi, Sorin Oprescu s-a oprit asupra variantei Dan Capatos, un nume ce, spune primarul, pare croit pentru o șosea de centură.

„Pentru merite deosebite în promovarea centuristelor în cadrul emisiunii sale de la Antena 1, «Un show păcătos», Dan Capatos va da numele șoselei de centură a Bucureștiului. De multe ori, seara, când trec pe centură, am impresia că sunt în platou la Capatos. Nu cred că merită cineva mai mult ca el să dea numele șoselei de centură”, a explicat Oprescu.

Din cauză că s-a ofticat că nu e el alesul, lui Mircea Stoian i s-a promis că i se păstrează numele pentru o viitoare toaletă publică.
(Sursa:Times New Roman)

02.06.2011

OMS: O nouă tulpină de E.Coli în Europa, contagioasă şi toxică


Organizatia Mondiala a Sanatatii a anuntat joi o noua tulpina de E. coli in Europa care poate fi letala, aceasta este contagioasa si toxica.
Situatia epidemiei in Europa

In Germania au fost identificate 470 de cazuri si 16 morti, in Suedia, 15 cazuri, un mort, in Danemarca 7 cazuri, in Spania un caz, iar in Olanda si Marea Britanie 7 cazuri.
Testele genetice au aratat ca tulpina reprezinta o mutatie provenind din doua tipuri diferite de bacterii E. coli şi conţine gene letale ce ar putea explica de ce epidemia din Europa are o asemenea amploare şi pare atât de periculoasă.



Situatia epidemiei in Romania

In Romania situatia este diferita, nu au fost identificate cazuri de imbolnavire cu E. coli. Autoritatile nationale au precizat ca romanii trebuie sa se spele foarte bine pe maini cand mananca fructe si legume, dar de asemenea, acestea trebuie spalate bine sub un jet de apa puternic.
Uniunea Europeana incearca sa rezolve rapid aceasta problema a epidemiei. Initial s-a crezut ca epidemia a fost provocata de castravetii importati din Spania, dar testele au contrazis aceasta acuzatie.
Centrul European pentru Prevenirea şi Controlul Epidemiilor a anunţat că este vorba de una dintre cele mai "ample epidemii de tip SHU din lume şi cea mai amplă înregistrată în Germania". Helge Karch, profesor la Universitatea Munster, a avertizat că epidemia nu s-a încheiat: "Este posibil să existe infecţii secundare, adică o transmitere de la om la om. Este nevoie de o grijă specială pentru igiena personală".


01.06.2011

SUSTINE-TI ECHIPA

Miercuri,1 Iunie ora 19:00 in Centrul Timisoarei se aduna suporterii echipei de fotbal FC POLITEHNICA TIMISOARA pentru a protesta  impotriva deciziei de retrogradare.


Concert Goran Bregovic la Timisoara, in Parcul Rozelor


Goran Bregovic va concerta  la Timisoara impreuna cu orchestra numita "Wedding and Funeral Band",in Parcul Rozelor,pe 2 Iunie. Concertul va incepe de la orele 20:30, facand parte din turneul "Arta contra drog" organizate de Asociatia Culturala de Teatru, Muzica si Film "Dracula" si EURAD (Europe Against Drugs).






Pretul biletelor: 
           
             -150 RON la categoria VIP
             -100 RON la categoria I 
             -75 RON la categoria a II-a

Acestea pot fi achizitionate de la Agentia Capitol din Timisoara (Filarmonica Banatul), la Agentia de bilete a Teatrului si Operei Nationale, dar si online, pe: vandbilete.ro, biletoo.ro, blt.ro, biletedelatati.ro, eventim.ro, ticketpoint.ro, bilete.ro.

                                                                Sursa: http://www.timisoreni.ro

30.05.2011

FC POLITEHNICA TIMISOARA

 Fotbal Club Timișoara , este o echipă de fotbal din România care evoluează în prima divizie a fotbalului românesc.
Echipa studențească fondată odată cu crearea universității politehnice de catre Traian Lalescu în 1921, a stat în conul de umbră al marilor echipe ale orașului din perioada interbelică, Ripensia și Chinezul. După război și după o scurtă vreme de succes ai rivalei CFR Timișoara, însă, Poli a preluat ștafeta fotbalului timișorean, dar nu a reușit la nici un moment dat să egaleze rezultatele obținute de cele două mari echipe ale Timișoarei înaintea perioadei comuniste. Având de suferit din cauza regimului dictatorial și deservind echipele centrale cu jucători, în mod silit, echipa emblemă a Timișoarei a oscilat adesea între primele doua eșaloane. În ciuda câtorva prezențe sporadice în cupele europene și a eliminării unor cluburi precum Celtic Glasgow și Atletico Madrid, Poli nu a reușit să câștige niciodată campionatul României.
La câțiva ani după căderea comunismului a urmat și decăderea echipei, în principal datorită scindării de universitate. Noul sponsor venit la club, italianul Claudio Zambon, nu a reușit să mențină echipa în primele ligi românești. Echipa ce reușea un egal în 1991 cu Real Madrid a ajuns, până în 1995, în divizia secundă. Acolo, echipa timișoreană nu a reușit să răzbească mai multe sezoane la rând, și a retrogradat ulterior până în liga a IV-a.
În 2002, în urma unor conflicte cu membrii fondatori ai clubului, Zambon a decis mutarea echipei la București. Clubul proaspăt promovat în prima ligă, AEK București, s-a mutat, în urma deciziei managerului Anton Doboș, la Timișoara. Acest club, prin asociere cu membrii fondatori ai FC Politehnica Timișoara, a preluat numele și culorile vechiului club, redenumindu-se Politehnica AEK Timișoara.
Revenirea în Divizia A a fost urmată la scurt timp de venirea unui sponsor puternic, în persoana actualului președinte al clubului, Marian Iancu, și a firmei cu sediul la Londra, Balkan Petroleum. Sponsorii respectivi au început să investească masiv în echipă, dorind ca echipa timișoreană să devină o putere a Ligii I.
De la mutarea clubului AEK București în Timișoara, a început o serie de controverse între Claudio Zambon, patronul clubului de liga a IV-a și conducerea clubului mutat la Timișoara. Claudio Zambon a susținut că palmaresul și culorile clubului îi aparțin și că AEK nu avea dreptul să preia numele de Politehnica și să folosească culorile alb-violet. Clubul Politehnica AEK a susținut că a primit dreptul de utilizare a culorilor prin contractul de asociere semnat cu membrii fondatori.
Litigiul a ajuns până la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, care a dat dreptate lui Zambon, obligând gruparea lui Marian Iancu să-și schimbe numele și să folosească alte culori. Astfel, în 2007, echipa lui Marian Iancu și-a schimbat numele în FC Politehnica Știința 1921 Timișoara, dar Tribunalul de Arbitraj Sportiv a considerat că noua denumire este în continuare ușor de confundat cu cea a clubului din liga a IV-a, dând ca termen limită pentru schimbarea numelui data de 30 iunie 2008, altfel acest club ar fi putut să nu fie primit în Cupa UEFA, competiție în care s-a calificat în sezonul 2007-2008 al Ligii I. În consecință, de la această dată, clubul a fost redenumit Fotbal Club Timișoara, iar culorile clubului au devenit mov-alb-negru.
Curtea Constituțională a respins apelul făcut de Claudio Zambon în instanță pentru recunoașterea palmaresului despre care afaceristul italian susținea că ar fi de drept în posesia lui. Universitatea Politehnica a câștigat astfel în instanță recunoașterea faptului că numele și culorile înregistrate la OSIM sunt „marcă înregistrată” și aparțin de drept acesteia. La începutul lunii septembrie, www.banateanul.ro dezvăluia în exclusivitate faptul că Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci a trimis o adresă clubului FC Timișoara, prin care certifica faptul că „Politehnica 1921 Știința Timișoara” este marcă înregistrată, iar culorile, stema și toate celelalte însemne aparțin de drept clubului.
Astfel, începând cu data de 17 noiembrie, cel mai iubit club de fotbal din Timișoara a revenit la denumirea avută la înființare, și anume FC Politehnica Timișoara. Schimbarea se poate vedea pentru început pe site-ul oficial al echipei bănățene, acolo unde este deja folosit numele de Politehnica Timișoara, iar culoarea predominantă este alb-violet. 
Stadionul de fotbal „Dan Păltinișanu” din Timișoara a fost construit în anul 1963, când avea 40,000 de locuri, iar în ultimii ani a suferit numeroase lucrări de modernizare. În prezent are capacitatea de 32,019 de locuri (pe scaune) și instalație de nocturnă de 1456 lucși.
Stadionul poartă numele fotbalistului timișorean Dan Păltinișanu (1951-1995) care a jucat 10 sezoane la FC Politehnica Timișoara.
Commando Viola Ultra Curva Sud (pe scurt CVUCS) este una dintre cele mai cunoscute galerii din România. Fanii, aflați la peluza sud a stadionului, sunt renumiți pentru modul lor unic de a-și susține echipa favorită, și totodată pentru atitudinea și scandările lor Anti-București, care sunt adresate în special celor de la Dinamo București și Steaua București. Totuși cei mai mari rivali ai fanilor alb-violeți sunt cei de la UTA, echipa din Arad aflată la numai 60 km de Timișoara. Deseori există violențe între cele două galeri înaintea cât și după disputarea partidei dintre cele două echipe rivale.

Comisia pentru acordarea licentei cluburilor


Universități Timisoara

Învățământul superior are o tradiție de aproape 100 de ani, odată cu înființarea Politehnicii în 1920. De atunci și până azi Timișoara a devenit cel mai important pol universitar din vestul țării și al patrulea ca mărime din țară după București, Cluj-Napoca și Iași.




Concert Andreea Banica in PantheonClub Timisoara

Vineri,3 Iunie,incepand cu ora 23:oo Andreea Banica v-a incinge atmosfera in PantheonClub Timisoara.Cei interesati vor avea parte de bautura buna,oameni de calitate si un sunet exceptional.
                                                                                Ne vedem acolo!!!!!!



TIMISOARA

Timisoara este reședința și cel mai mare oraș al județului Timis din regiunea istorică Banat, vestul României. În anul 2009, având 312.113 locuitori, era al treilea oraș ca populație din România. Numele localității vine de la râul Timiș , numit de romani în antichitate Tibisis sau Tibiscus.
Timișoara este situată în sud-estul Câmpiei Panonice , în zona de divagare a râurilor Timiș și Bega. Apele celor două râuri au format aici un ținut foarte mlăștinos și frecvent inundat. Timișoara însă s-a dezvoltat într-unul din puținele locuri pe unde se puteau trece mlaștinile. Acestea au constituit pentru mult timp o autentică fortificație în jurul cetății, însă au favorizat și o atmosferă umedă și insalubră, precum și proliferarea epidemiilor de ciumă și holeră, care au menținut relativ scăzut numărul de locuitori și au împiedicat semnificativ dezvoltarea cetății.
Cu timpul însă rețeaua hidrografică a zonei a fost desecată, îndiguită și deviată. În urma acestor lucrări râul Timiș a încetat să mai străbată orașul. Îmbunătățirea terenului a fost realizată în mod ireversibil prin construirea Canalului Bega începând cu 1728 și desecarea completă a mlaștinilor din împrejurimi. Totuși, terenul de pe raza orașului moștenește o pânza freatică aflată la o adâncime de numai 0,5 - 5 metri, factor care nu permite construirea edificiilor înalte.
Ora locală este ora oficială a României, și anume Ora Europei de Est.
Începând din anul 553 teritoriul actual al Timișoarei a fost timp de două secole sub dominație avara. Aceștia au construit pe ruinele fostei fortărețe romane Zambara o nouă așezare cu numele de Beguey, poziționată strategic intre râurile Timiș si Bega . După avari teritoriul a fost invadat de pecenegi. Dar și de cumani, bulgari și valahi . La sfârșitul mileniul au urmat maghiarii.
Fortăreața Timișoara a fost foarte probabil construita în sec. X, în stil avar, înconjurată de un canal cu apă, fiind situata pe locul actual al Operei. După invaziile tătare și distrugerea completă din 1241, Regele maghiar Bèla al IV-lea a colonizat zona cu germani, care au reclădit cetatea.
Prima atestare documentară a localității Timișoara este destul de controversată, aceasta fiind plasată de specialiști în 1212 sau în 1266. În 1175 este menționat comitatul Timiș, dar sursele nu menționează care este centrul economic și administrativ al acestuia. În momentul atestării sale acesta făcea parte din comitatul Timiș, o unitate administrativ teritorială a regatului ungar. Teritoriul cunoscut mai târziu ca Banat cu centrul administrativ în „Urbis Morisena”  fusese cucerit de către maghiari în jurul anului 1030 și încorporat în regatul ungar.
La recensământul din  populația stabilă a orașului a fost de 317.660 de locuitori, cu o tendință negativă, iar densitatea populației de 2.622 locuitori/km². Conform ultimului comunicat al Institutului Național de Statistică, în anul 2009, orașul avea o populație de 312.113 locuitori și 365.545 locuitori în zona metropolitană. Din totalul populației 85,52% sunt români. Cele mai importante comunități etnice sunt cele maghiare (aprox 7,5%), germane (2,25%) și sârbe. De remarcat este că la Timișoara în ultimii ani, datorită creșterii economice a apărut și o importantă comunitate de oameni de afaceri, care însă nu figurează în statisticile oficiale. Dintre aceștia se remarcă în primul rând italienii, cei mai numeroși investitori străini prezenți aici. Alte două comunități în creștere sunt cea slovacă și ucraineană, care beneficiază și de predare în limba maternă în unele unități de învățământ preuniversitar.

Evoluția populației la recensăminte:
Timișoara s-a afirmat ca puternic centru economic în secolul XVIII, o dată cu instalarea administrației habsburgice. Colonizarea cu șvabi, diversitatea etnică și religioasă, reconstrucția cetății dar și sistemul legislativ favorabil proprietății private, au determinat formarea unui puternic țesut de meșteșugari și comercianți. Acest țesut de meșteșugari a constituit pentru mai bine de 200 de ani secretul dezvoltării economice de aici. Când Revoluția industrială a început să se manifeste, Timișoara prezenta toate condițiile favorabile pentru adoptarea ei. Rând pe rând au fost introduse cele mai moderne inovații ale vremii. Micile ateliere meșteșugărești au lăsat locul industriei mici și mijlocii. Un al doilea atu important l-a constituit Canalul Bega.
Acesta a constituit un avantaj competitiv necesar dezvoltării comerțului, permițând traficul de mărfuri pe apă, legătura pe Dunăre și comerțul atât cu Europa dar și cu restul lumii, prin porturile de la Marea Neagră. În 1857 la Timișoara a ajuns și calea ferată, completând astfel toate premisele necesare dezvoltării economiei industriale moderne. Însă acest model economic specific, dezvoltat în mod organic de-a lungul a aproape 250 de ani, a luat fine în 1948 odată cu naționalizarea, suprimarea proprietății individuale și instaurarea economiei de stat planificate.
Timișoara a fost succesiv masiv industrializată, urmărind însă criterii diferite de dezvoltarea precedentă. Au fost creați coloși industriali în diverse domenii, în special în domeniile industriei chimice și mecanice, coloși a căror forță de muncă a fost furnizată prin migrarea masivă a populației rurale din zonă și din restul țării.
         
Timișoara este un oraș multicultural, influențat de diversele comunități etnice, în special de cea germană, maghiară și sârbă, dar și de cele bulgară, italiană și greacă. Moștenirea culturală și diversitatea ofertei culturale sunt punctele forte ale orașului. Cu cele peste 12 instituții culturale profesioniste, Timișoara este, după București și Iași, al treilea pol cultural din țară din punct de vedere al mărimii și diversității ofertei culturale.
După căderea regimului comunist, în ciuda declinului unor ramuri economice tradiționale, înlocuite de noi ramuri moderne, sectorul industrial din Timișoara continuă să furnizeze peste 3% din producția industrială națională. Caracteristic economiilor de piață avansate, sectorul serviciilor acoperă un procent tot mai mare din economia timișoreană.În ultimii ani, Timișoara a cunoscut o creștere economică semnificativă, datorată investițiilor străine, în special în sectoare de înaltă tehnologie. Într-un articol din 2005, revista franceză L'Expansion a numit Timișoara "vitrina economică a României", referindu-se la numărul mare de de investiții străine, considerate ca o "a doua revoluție" prin care orașul trece.
O mare tradiție o are teatrul timișorean, care prin cele trei teatre de stat, (în premieră în Europa): Teatrul Național, / Teatrul German și Teatrul Maghiar, oferă spectacole în limbile română, germană și maghiară. Cele trei instituții împart aceeași clădire-simbol cu Opera Română.
Filarmonica Banatul întregește paleta de ofertă culturală de cea mai înaltă calitate, păstrând astfel o tradiția orașului care a văzut interpretând pe scenele lui nume mari precum Franz Liszt, Strauss fiul, Brahms, Enescu sau premiera Traviatei lui Verdi la 9 februarie 1855.
Patrimoniul cultural timișorean și bănățean este întregit de Muzeul Banatului, înființat în 1872. Acesta adăpostește cea mai mare colecție de obiecte arheologice din Banat. Instituția are diferite ramuri, printre care un Muzeu de Artă, de Etnografie, Muzeul Satului Bănățean, un Muzeul al Viorilor sau cel al Tehnologiei, Informației și Comunicațiilor.
Muzeul mai deține și cea mai mare colecție de păsări și fluturi din Estul Europei. Oferta culturală este întregită de Teatrul de Păpuși (înființat în 1949), Ansamblul Banatul, Biblioteca Județeană (1904), Școala Populară de Artă, Casa de Cultură, dar și numeroase galerii de artă, edituri, fundații și asociații culturale. Printre galeriile de artă cele mai vizitate este Galeria Calina, aflată în centrul orașului, promotor al artei tinere, loc unde expun atât artiști timișoreni, cât și pictori consacrați din țară.