"BANATU-I FRUNTEA"

Search

02.06.2011

OMS: O nouă tulpină de E.Coli în Europa, contagioasă şi toxică


Organizatia Mondiala a Sanatatii a anuntat joi o noua tulpina de E. coli in Europa care poate fi letala, aceasta este contagioasa si toxica.
Situatia epidemiei in Europa

In Germania au fost identificate 470 de cazuri si 16 morti, in Suedia, 15 cazuri, un mort, in Danemarca 7 cazuri, in Spania un caz, iar in Olanda si Marea Britanie 7 cazuri.
Testele genetice au aratat ca tulpina reprezinta o mutatie provenind din doua tipuri diferite de bacterii E. coli şi conţine gene letale ce ar putea explica de ce epidemia din Europa are o asemenea amploare şi pare atât de periculoasă.



Situatia epidemiei in Romania

In Romania situatia este diferita, nu au fost identificate cazuri de imbolnavire cu E. coli. Autoritatile nationale au precizat ca romanii trebuie sa se spele foarte bine pe maini cand mananca fructe si legume, dar de asemenea, acestea trebuie spalate bine sub un jet de apa puternic.
Uniunea Europeana incearca sa rezolve rapid aceasta problema a epidemiei. Initial s-a crezut ca epidemia a fost provocata de castravetii importati din Spania, dar testele au contrazis aceasta acuzatie.
Centrul European pentru Prevenirea şi Controlul Epidemiilor a anunţat că este vorba de una dintre cele mai "ample epidemii de tip SHU din lume şi cea mai amplă înregistrată în Germania". Helge Karch, profesor la Universitatea Munster, a avertizat că epidemia nu s-a încheiat: "Este posibil să existe infecţii secundare, adică o transmitere de la om la om. Este nevoie de o grijă specială pentru igiena personală".


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu